Home Lean IT Service Management Diensten FAQs Over Leap Consulting Contact

Leap Consulting is in 2009 opgericht door Michael Oosten. Tijdens zijn studie Technische Informatica aan de TU Delft, is Michael afgestudeerd op het vakgebied Computer Integrated Manufacturing: de integratie van ontwerp (CAD), productie (CAM) en productieplanning en -besturing. Hij heeft zich daarvoor verdiept in productieplanning- en optimalisatietechnieken zoals Material Requirements Planning (MRP), Manufacturing Resource Planning (MRP-II), Just In Time (JIT) en Optimized Production Technology (OPT).

-

Michael startte zijn loopbaan als ITIL consultant. De principes achter de procesoptimalisatietechnieken bleken goed toepasbaar te zijn op het gebied van IT beheer. In de Verenigde Staten richtte hij in 1998 met Ian Clayton het bedrijf IT Service Management Institute (ITSMI) op en waren zij mede oprichters van het IT Service Management Forum (ITSMF USA). Bij Raytheon (vliegtuig- en raketbouwer) heeft Michael succesvol de introductie van ITIL best-practices ingepast in het Raytheon Six Sigma programma.

-

Bij Schiphol Group hij heeft zeven jaar verschillende managementfuncties bij de afdelingen Schiphol.nl, Software Development, Datacenter- en Service Management. Michael heeft Lean Thinking toegepast in de software development afdeling door Agile Development te introduceren. En bij de service management afdeling heeft hij miljoenen euro's kunnen besparen door het toepassen van Lean principes.

-

Sinds 2009 werkt Michael als zelfstandige om zich fulltime te kunnen richten op het toepassen van Lean Thinking in IT Service Management.

-
ProjectsOne Partner
Partner
Persbericht...
ITSMF Member